Bine Volčič,

kuharski mojster in mentor v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa
»Vedno moraš imeti kratkoročne cilje, da lahko dosežeš dolgoročni cilj.«



Bine Volčič se kuhanju posveča že od svojega 9. leta dalje. Začel je v mamini kuhinji, nadaljeval v srednji in višji šoli, nato pa svoje kulinarično izobraževanje dopolnjeval v Franciji. Kot uspešni diplomant kuharstva na svetovno znani šoli Le Cordon Bleu v Parizu, je strokovno prakso opravljal pri dveh vrhunskih pariških chefih. Po dvoletnem šolanju in delu v Parizu se je vrnil v Slovenijo, kjer uči in deli izkušnje, ki si jih je nabral. V svoji mladosti je pogrešal odprtost starejših kolegov, zato se je odločil, da ne bo nikoli skrival svojih receptov. Uživa v mentorstvu in je prepričan, da je šov Gostilna išče šefa dvignil ugled gostinskim poklicem. Eden od dokazov za to je povečan vpis na gostinske šole, kamor se zdaj vpisujejo tisti, ki se vidijo v kuhinji, in ne več učenci s slabšimi rezultati. Meni, da lahko le tako dobimo močno mlado generacijo strastnih kuharjev, ki se bodo učili po tujini, se, upajmo, vrnili in še dvignili raven kulinarike pri nas.


Nazaj na seznam žirantov